Al eeuwenlang worden juwelen van generatie op generatie doorgegeven binnen families, elk met hun eigen unieke geschiedenis en betekenis. Deze erfstukken vormen een tastbare herinnering aan voorbije generaties en dragen vaak een diepe emotionele waarde met zich mee. In onze speciale publicatie, “Ontdek de verhalen achter RAF VERJANS juwelen”, nemen we je mee op een reis door de tijd en delen we enkele van de meest inspirerende en ontroerende verhalen achter deze bijzondere juwelen.
Voor veel families vertegenwoordigen de juwelen die van generatie op generatie worden doorgegeven meer dan alleen maar mooie objecten. Ze zijn symbolen van liefde, verbondenheid en erfgoed, die de band tussen familieleden versterken en herinneringen levend houden. Van een antieke broche die een grootmoeder droeg op haar trouwdag tot een elegante hanger die van moeder op dochter is overgegaan, elk stuk vertelt zijn eigen unieke verhaal en draagt bij aan de rijke geschiedenis van de familie. Zo zijn de juwelen van Raf Verjans vereeuwigt in een verhaal doorheen de generaties.
We zullen de nalatenschap koesteren en blijven delen met de meest indrukwekkende verhalen achter RAF VERJANS familiejuwelen, zoals verteld door degenen die ze het beste kennen: de familieleden zelf. We laten je kennismaken met families van over de hele wereld en delen hun persoonlijke ervaringen met het erfgoed van RAF VERJANS en andere gerenommeerde kunstenaars. Van intieme familiemomenten tot belangrijke mijlpalen, deze verhalen bieden een uniek inzicht in de rol die juwelen spelen in het leven van mensen en de waarde die ze hebben als erfstukken.

‘Het een reis doorheen de tijd’
Door middel van prachtige foto’s zal en door levendige beschrijvingen nemen we je mee op een visuele reis door de tijd, waarbij we de evolutie van RAF VERJANS familiejuwelen door de jaren heen verkennen. Van antieke stukken uit lang vervlogen tijden tot moderne creaties die de hedendaagse smaak weerspiegelen, elk juweel heeft zijn eigen verhaal te vertellen en draagt bij aan de rijke en gevarieerde geschiedenis van familie-erfstukken. Door het delen van deze verhalen en het tonen van de prachtige juwelen die ze vergezellen, hopen we de schoonheid en betekenis van RAF VERJANS familie-erfstukken te vieren en te eren. Het is een eerbetoon aan de waardevolle traditie van het doorgeven van juwelen van generatie op generatie en een viering van de unieke verbondenheid die ze vertegenwoordigen.
Doe Mee: Heb jij ook een bijzonder RAF VERJANS familiejuweel met een verhaal dat het waard is om te delen? We nodigen je uit om deel te nemen aan onze open oproep en jouw verhaal met ons te delen. Samen kunnen we de diversiteit en schoonheid van RAF VERJANS familie-erfstukken vieren en hun unieke verhalen voor altijd vastleggen. Ontdek de betekenis achter RAF VERJANS familiejuwelen en laat je inspireren door de verhalen van families van over de hele wereld in onze speciale publicatie, “Ontdek de Verhalen Achter RAF VERJANS Familiejuwelen”.

Getuigenis:
Een juweel waarmee je kan pronken, bestaat uit unieke en tijdloze elementen, duurzaamheid en elegantie, met het Belgische design met oog voor detail en kwaliteit erin verwerkt. Raf Verjans was hier meester in. Zijn juweel ‘DISCOVERY’ is hier een voorbeeld van. Meer dan 60 jaar creëerde hij kunst, gaande van juwelen tot beeldhouwwerken, sculpturen en verzamelstukken. Allemaal gaf hij ze vorm met zijn intrigerende denkwijze waarin de dualiteit, de tegenstellingen van mensen en het leven, centraal staan, net als het getal 11. Over generaties heen worden Verjans’ juwelen gedragen. Grootouders geven hun liefde voor Raf Verjans door aan kinderen en kleinkinderen. De originele en gedetailleerde afwerking maken zijn werk dan ook jeugdig en tijdloos tegelijk. Pronk met een juweel als DISCOVERY, want het juweel dat je draagt vertelt wie je bent, zo zei Raf Verjans het altijd.