APERAM

Enkel zij die het onzichtbare zien, kunnen het onmogelijke doen’ … zoals beschreven in de Tokyo-boodschap wil men bij Aperam ook een nieuw tijdperk van ‘Eerbied en respect’ inluiden waarin de universele menselijke waarden opnieuw de inspanningen van de mensheid zullen bundelen en leiden.

Daarom werd er op 14 januari 2012 naar aanleiding van 50 jaar inox door Aperam Genk (voorheen ALZ) een relatiegeschenk uitgereikt, ontworpen door Raf Verjans. De kernwaardes die de kunstenaar accentueerde waren:

  • Een geschenk aan al zijn medewerkers.
  • Een gebaar van erkentelijkheid, eerbied en dankbaarheid.
  • Een eerbetoon aan partnership, verbondenheid, het individuele en collectieve verantwoordelijkheidsgevoel en solidariteit.

Het ontwerp is opgebouwd uit drie mobiele figuren, gesneden uit drie soorten inox staal. Het geheel van achttien losse onderdelen vormt een puzzel, waaronder één persoonlijke genummerde badge en één geïntegreerd juweel om hulde te brengen aan de partner van de medewerkers.

Symboliek van het puzzelconcept:
Het beantwoordt aan de basisthema’s van Raf Verjans: “Homoïden-Dualiteit-4de Dimensie”; de visie en filosofie waarop heel zijn levenswerk steunt. Het materialiseert het begrip “Dualiteit” door positieve + negatieve vormgeving, tegenstellingen + complementariteit, ….Yin/Yang. Het overstijgt het decoratieve. Het activeert de fysieke en mentale verbondenheid met Aperam Genk. Het illustreert op speelse wijze het holistisch principe “Eenheid in Verscheidenheid”. Het opent nieuwe ontwikkelingen en verkenningsmogelijkheden; zowel professioneel, individueel als een creatieve en tijdloze meerwaarde.