KUNST IN DE SPORT

Iedereen zal, op zijn manier, de sporter, de winnaar of de held eren. Iemand deze appreciatie geven is een teken van overwinning, een bevestiging, een mijlpaal. Via de kunst worden telkens prachtige kunstvoorwerpen ontwikkeld, en zal altijd de dag in het teken staan van de winnaar. Eren, waarderen, supporteren, applaudiseren

Bij de Ronde van Limburg zal het niet anders zijn… en toch!  De organisatie vond het toepasselijk om de Limburgse kunstenaar Raf Verjans, afkomstig van Tongeren, de eer te geven de nieuwe trofee van de Ronde van Limburg te laten maken. Via zijn kunstthematiek “Dualiteit” wil de kunstenaar de trofee zo maken dat dit een hulde is aan de wielersport, aan de winnaar, zijn kracht en prestatie.

Deze kracht symboliseert de universele, wederkerige onuitputtelijke energie die elke wielrenner in zich heeft om door vallen en opstaan, en door zijn innerlijke kracht de overwinning te behalen, al dan niet samen met zijn kompaan. Rond rijden, blijven rijden, ten volle gaan, rond en rond, trekken en duwen, voortmaken.  Leve het wiel en de sport.  Een ode aan de universele man, de HOMO ROTOR.

 

DUO POSTCARDS