We brengen je het kunstenaarserfgoed van Raf Verjans in afleveringen telkens met een thema, hier de Homoïden.

R II V

Buitengewoon
merkwaardig.

Raf Verjans heeft artistiek veel meer geschonken dan veel mensen denken. Hij was natuurlijk in de eerste plaats de beeldhouwer die vandaag in veel Europese steden met zijn werk aanwezig is. Hij was de bekende juwelenontwerper die maatwerk leverde. Maar tussendoor maakte hij meer dan duizend schetsen. Die kwamen maar zelden buiten zijn atelier. Weinig mensen hebben ze gezien. En toch vertellen ze allemaal verbluffende verhalen.

Een juweel of skulptuur, blijft uniek!

 

Het zou jammer zijn om dit merkwaardig oeuvre in het atelier te houden. Het maakt vandaag deel uit van zijn uitzonderlijk creatief erfgoed. Daarom willen we het delen.

Blijven ontdekken

We willen vandaag mensen verrassen met een nog onbekende kant van de artiest. We weten zeker dat zijn tekeningen zullen raken en beroeren, net zoals hij daarin slaagde met zijn juwelen, zijn verzamelstukken en zijn beeldhouwwerken.

 

 

Ontdek je dRAFt wat bij jou past!

Veel mensen hadden een groot respect voor de artiest. Maar dat respect was duidelijk wederzijds. “Enkel zij die het onzichtbare willen zien, kunnen het onmogelijke doen,” vertelde Raf Verjans. Wie kunst wil kijken en probeert te doorgronden, is met andere woorden tot veel meer in staat.

Misschien zie jij in zijn schetsen, zijn ‘dRAFt’ ook iets onzichtbaar? Misschien wordt het een ‘aha ervaring’, een oplossing of gewoon een positief en herkenbaar gevoel? Wijzelf en de artiest zijn bijzonder dankbaar dat we dit aan jou kunnen tonen, en dat je met ons mee dit erfgoed uitdraagt.