‘Healing jewels’

Ons hele lichaam is een verbinding tussen mind, body en spirit. Voelen, raken, strelen, een troost om het kort bij te hebben.

Onze hersenen, onze geest, onze ziel en onze persoonlijkheid maken ons de persoon die we zijn. Maar ook ons lichaam speelt daarin een belangrijke rol. De fysieke kenmerken en uiterlijkheden van mensen maken hen uniek. Wij zijn allemaal verschillend, allemaal anders en toch verbonden met elkaar en de wereld.

Het juweel ‘Holistic’ symboliseert dat. Het is gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen, net als de andere juwelen van Raf Verjans, en is ethisch verantwoord. De aardse tinten en bronzen edelmetaal brengen je tot rust en helpen je je meer verbonden te voelen met je lichaam, maar ook met je geest. Het juweel bestaat uit een gezicht, door de ogen loopt een draad, de ketting. De ogen zijn ook wat je verbindt met de wereld en andere mensen. Dankzij onze ogen zijn we ons bewust van elkaar.

Door te zien, indrukken op te doen en rondom je te kijken, kan je de hele wereld ontdekken. Wanneer je kennis hebt over je omgeving, leert dat je ook veel bij over wie je zelf bent. Je gaat jezelf als een hele persoon benaderen. Dat kan op een spirituele en aardse manier, door te focussen op je chakra’s maar ook met behulp van ‘healing jewels’, zoals ‘Holistic’.

De zwaarte van de ketting op je hals voelen, kan je helpen op het hier en nu te focussen. Wanneer je dan de tijd neemt om te kijken naar ‘Holistic’ kom je weer met beide voetjes op de grond en laat je je inspireren door de organische vormen van het juweel. Het is niet voor niets dat mensen zich al jaren laten bijstaan door spiritualiteit en kunstvoorwerpen in het algemeen. Ze stralen, geven energie en dan ook een welbepaalde, inspirerende rust uit die je kan helpen gronden.