Het verhaal met een oneindige visie

Het onzichtbare
zichtbaar maken

Het imago van RAFVERJANS juwelen & beeldhouwwerken beklemtoont de filosofie van de dualiteit en de 4de dimensie van kunstenaar Raf Verjans.

Een dualiteitsvisie uitgediept zoals die van RAF VERJANS is niet anders dan intrigerend.
  De dualiteit is gekend door ons allen en is een universele cyclus van constructie en deconstructie (en reconstructie). Het universum zit vol met tegenstellingen en complementariteit maar daartussen bevindt zich een “onzichtbaar” veld van energie. Dit fenomeen, dewelke hij de 4de dimensie noemt, fascineert Raf Verjans enorm. De invulling hierin is steeds onbekend maar is een enorm speelveld voor een beeldend kunstenaar zoals Raf Verjans.

VISIE

Een dualiteitsvisie uitgediept zoals die van Raf Verjans is niet anders dan intrigerend. De dualiteit is gekend door ons allen en is een universele cyclus van constructie en deconstructie (en reconstructie).  Zwart en wit, leven en dood, positief en negatief. 

Het universum zit vol met tegenstellingen en complementariteit maar daartussen bevindt zich een “onzichtbaar” veld van energie. Kunstenaar Raf Verjans is gefascineerd door dit fenomeen welk hij de 4de dimensie noemt. Hier is de invulling nog onbekend maar is een enorm speelveld voor een beeldend kunstenaar zoals Raf Verjans.

Het resultaat is steeds een momentopname vertaald in een juweel, sculptuur of kunstwerk. Verwacht het onverwachte, maak je visie tastbaar.

( Artist Edition ) • The Book Of Duality

The Egg – het begin of het einde?

TRIGGER TRIPTIEK

is meer dan een juweel of kunstwerk, het is iets representatief van onze onoverkomelijke verbondenheid met elkaar en het universum, zelfs tijdens de deconstructie van de universele cyclus. Voor Raf Verjans speelt de mens, die hij benoemd als ‘Homoïden’, een centrale rol omdat de mens onlosmakelijk verbonden is met zijn originele vorm desondanks het dualisme.

We zijn allen monumenten die ontstaan zijn uit één mal, daarom zijn we niet enkel verbonden met deze eerste mens/mal maar ook met elkaar.

TRIGGER TRIPTIEK is niet enkel uniek omwille van het concept maar ook omdat het geheel niet één juweel is maar deelbaar in facetten die onlosmakelijk verbonden blijven.

 

( Artist Edition ) • The Book Of Duality

Trigger Triptiek – een juweel geborgen is zijn cocon

11 of de dualiteitsvisie is een uniek engagement achter conceptRAFVERJANS.

Nadja Verjans