De dualiteit onder een leuk ‘gedichten’moment gebracht.

Een elfje is een speciaal soort gedicht. Het wordt een elfje genoemd omdat het uit exact elf woorden bestaat.

Elf in zijn dichtvorm, staat voor dus uit 11 woorden, achterelkaar opgesteld in een den-vorm, eerste zin (eenheid) = 1 woord, de tweede zin (dualiteit) zijn 2 woorden, de derde zin ( drievuldigheid) 3 woorden, vierde zin (vierde dimensionele) 4 woorden en laatste zin terug 1 woord (antwoord, sleutelwoord)

De eerste regel heeft een woord, de tweede twee enz. De vijfde regel heeft weer één woord en bevat een samenvatting van het geheel. Een elfje is dus een woorden-ver-tellend vers.

Met het schrijven van elfjes worden mensen en vooral bij creatievelingen gestimuleerd gedichten te schrijven en te dualiseren. Deze woorden zijn welgewogen, met een persoonlijke visie van elementen die verklarend optreden of meer zegt dan verwacht of antwoord geven op dat wat men zoekt, per thema, per actie of eigenzinnig.

Dit soort gedichtjes zijn ook ideaal om kinderen kennis  te laten maken met gedichten een ook om ze zelf creatief te laten schrijven. Een voorbeeld van een elfje, verdeeld over 5 regels. Een voorbeeld.

elf
recto verso
concept raf verjans
cultuur kunst dualiteit visie
uniek

Raf Verjans heeft altijd korte boodschappen geschreven bij zijn creaties of het nu bij zijn juwelen of bij zijn kunstwerken. Zijn dualiteitsvisie met het getal 11 is dan ook een bewijs van zijn kunstenaarschap. De dualiteitsvisie is een uniek engagement achter de filosofie van RAFVERJANS.

de Dualiteitsvsie